Αποθηκεύστε σωστά πατάτες και γλυκοπατάτες!

Πολλές φορές καταλήγουμε να πετάμε ληγμένα ή κακά συντηρημένα τρόφιμα, σπατάλη η οποία είναι σίγουρα περιττή. Είτε πρόκειται για μακράς ζωής ραφιού είτε σύντομης, κάθε τρόφιμο μπορούμε να το φυλάξουμε εκμεταλλευόμενοι τη διάρκεια ζωής του στο έπακρο.

Ένα αγαπημένο και σημαντικό τρόφιμο που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας είναι η πατάτα.

Η πατάτα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής στο ράφι, όπου υπό τις σωστές συνθήκες, μπορεί να κρατήσει καιρό.

Δεδομένου ότι πρόκειται για τροφή που καλλιεργείται δύο φορές το χρόνο, τότε η διάρκεια ζωής της πρέπει να είναι ανάλογη. Μια πρακτική που ακολουθούσαν στα νοικοκυριά, ήταν η συντήρηση της πατάτας με ασβέστωμα σε σκιερό μέρος ώστε να μην πετάξουν “μάτι”, δηλαδή να μην πετάξει βλαστό.

Σήμερα μια πολύ καλή πρακτική είναι η φύλαξη σε σκιερό, ξηρό αλλά σωστά αεριζόμενο περιβάλλον, σκεπασμένο με λινάτσα ή άλλο βαμβακερό πανί. Το σκέπασμα προστατεύει από το φως και τη σκόνη, αλλά παράλληλα επιτρέπει στη ρίζα να αναπνέει.

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πατάτες σε εξαιρετική κατάσταση, ακόμα και για 2 μήνες χωρίς ασβέστωμα φυσικά! Λάβετε υπόψη ότι το ίδιο ισχύει και για τις γλυκοπατάτες!

αποθηκευση πατατας, Αποθηκευση τροφιμων, συντηρηση τροφιμων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2021 HAPPYGARDENER.GR ALL RIGHTS RESERVED