Skip to main content

Εξαιρετικό κεικ χωρίς ίχνος ζάχαρης!

Ψάξαμε, δοκιμάσαμε και καταλήξαμε σε αυτή την υπέροχη συνταγή κέικ χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να βγάλουν από τη ζωή τους τη ζάχαρη, από επεξεργασμένες τροφές, από γλυκά, από τον καφέ. Ενοχοποιείται για μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας με κυριότερο και πρόδηλο το διαβήτη. Είναι δύσκολο όμως να πούμε όχι σε ένα γλυκό κέρασμα. Αν όμως αυτό είναι ασφαλές;

Η συνταγή για το παρακάτω κέικ είναι εύκολη, γρήγορη, δεν θέλει μίξερ και είναι ασφαλής για μωρά από 1 έτους αν δεν έχουν αλλεργία σε κάποια από τα συστατικά!

Για 12 μερίδες, θα χρειαστείτε:

– 2 ώριμες μπανάνες
– 5 βασιλικούς χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
– 150 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης ή οποιοδήποτε επιλογής σας
– 2 αυγά χτυπημένα με το σύρμα
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
– 1 κουταλιά της σούπας νερό
– 10 γραμμάρια baking powder
– 1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

Προαιρετικά: έως 30 γραμμάρια σκόνη κακάο, έως 30 γραμμάρια αλεσμένα ή σπασμένα καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια.

Ξεκινάμε βάζοντας τους χουρμάδες να μουλιάσουν 5 λεπτά σε βρασμένο νερό ώστε να μαλακώσουν και να βγει το κουκούτσι εύκολα. Παράλληλα βάζουμε να προθερμανθεί ο φούρνος στους 180.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με τις μπανάνες, το νερό και την κανέλα. Σε άλλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους πολτοποιημένους χουρμάδες με τις μπανάνες και τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε σε φόρμα κέικ επιλογής, καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά.

Θα σας δώσει αρκετές μερίδες ανάλογα πως θα τις κόψετε, ενώ έχει εξαιρετική θρεπτική αξία!

Αποθηκεύστε στο ψυγείο για 4 ημέρες και στην κατάψυξη για 3 μήνες!

Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, γεγονός που τους κάνει πλούσια πηγή ενέργειας. Περιέχουν σημαντικό ποσοστό φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Επιπλέον, οι χουρμάδες έχουν γαστροπροστατευτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην θωράκιση της εγκεφαλικής υγείας.

Η μπανάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και αποτελεί πολύ καλή πηγή καλίου, μαγνησίου, μαγγανίου, σιδήρου, βιταμίνης C και Β6. Εναι εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών τα οποία προάγουν την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο και συμβάλλει στο αίσθημα του κορεσμού.

Πηγή: themamagers.gr

γλυκα χωρις ζαχαρη, υγιεινές συνταγές, υγιεινές τροφές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2021 HAPPYGARDENER.GR ALL RIGHTS RESERVED

error: Content is protected !!